Ofte stilte spørsmål

Lurer du på noe om Sensor Innovation eller sensorsystemet into®? Her forsøker vi å svare på de oftest stilte spørsmålene.

 

Generell
Hvor stort område dekker en sensor?
 • I en takflate vil en sensor dekke et område på ca. 25 m². Selve sensoren er en punktmåling, og ved hjelp av algoritmer og et nettverk av sensorer vil systemet bygge en profil av konstruksjonen og predikere fukttilstanden frem i tid, over større areal.
Les mer om produkter
Hvordan kjøper man sensorsystemet?
Ta kontakt med en av våre rådgivere direkte eller send en henvendelse via skjemaet Kontakt oss, så kontakter vi deg ved første anledning!
Hvordan installeres sensorene?

Vi ser ofte bygget som en helhet og integrerer sensorer på ulike nivå, basert på bygningskonstruksjonen. Overordnet skiller vi mellom takflaten og terrasser isolert sett, klimaskallet som helhet, og hele konstruksjonen inkludert kritiske rom, våtrom og inventar. Vi gjør en individuell vurdering for hvert enkelt prosjekt, for å optimalisere systemet i forhold til kundenes behov.

 • TAK - For konstruksjoner med flate tak er det størst risiko for fuktskader via takflaten. Denne installasjonen innebærer et rutenett av sensorer montert på dampsperren, samtidig som slukvakter monteres i tilknytning til nedløp oppe på takflaten.
 • KLIMA - Ved å integrere systemet i klimaskallet tar man – i tillegg til taket – hensyn til vegger, gulv og grunn. De mest utsatte områdene er rørførende sjakter, overganger mellom etasjer og områder hvor ulike materialer kombineres (eksempelvis stål, betong og treverk). Ved å installere sensorer i lukkede risikoområder vil systemet oppdage en potensiell skade før den blir synlig. Det er allerede for sent å begrense skadeomfanget hvis den blir synlig innendørs.
 • TOTAL – Når vi ser bygget i en totalpakke, inkluderer det hele det ytre klimaskallet og tar samtidig for akutte lekkasjer og fuktproblemer i tilknytning til overflater. Dette inkluderer automatisk vannavstenging i dusjsoner/våtrom og under kjøkkenbenker. I tillegg kan vi installere sensorer for å overvåke relativ fuktighet og temperatur i rom. Dette omhandler alt fra oppholdsrom og våtrom til tekniske rom med risiko for varme- eller fuktutvikling.
 • CUSTOM - Hos enkelte typer bygg og virksomheter er det andre bruksområder som er mer aktuelle for bruken av teknologien into®.
  • MUSEUM - Det er en økende pågang av overvåkning av museumsbygg og kunstgjenstander. Hos museum kan Sensor Innovation levere en komplett pakke for overvåkning og monitorering av luftfuktighet og temperatur, slik at gjenstandene bevares optimalt i henhold til krav og lokale forhold.
  • BUTIKK - Sensor Innovation leverer en løsning for overvåkning og styring av temperatur og fuktighet i kjøledisker. Med eget grensesnitt kan hver enkelt sensor programmeres slik at den varsler ved kondensering og utslag på temperaturvariasjoner i diskene. Det er et økende problem at butikker ikke klarer å overholde krav til kjøling ved at diskene står åpne eller har defekter som gjør at matvarer går til spille.
  • TAKSTKONSULENTER - Ifølge avhendingsloven skal en tilstandsrapport beskrive tørt våtrom før overtagelse, i forbindelse med oppføring av nye boliger eller ved kjøp og salg av etablerte boliger. Som takstkonsulent kan du istedenfor manuelle målinger installere en into® Sensor Plus med 30 års levetid under våtrom eller fra tilstøtende vegger. Dermed har kunden en løpende sikkerhet om at våtrommet er i henhold til standard. Samtidig kan enheten brukes til videre rapportering ved et eventuelt videresalg.

Kontakt oss

Finner du ikke svar på det du lurer på? Send oss dine spørsmål i skjemaet nedenfor, så svarer vi deg ved første mulighet.